فست شارژ چیست ؟ مقایسه شارژ سریع با شارژ معمولی
طبیعتا اطلاع دارید که نمی توان هر گوشی را با هر شارژری شارژ کرد. یکی از دلایل آسیب دیدن باتری موبایل استفاده از شارژر نامناسب است پس باید نسبت به گوشی موبایل تان شارژ مناسب خود را انتخاب کنید که میتواند فست یا معمولی باشد. مقایسه فست شارژ با معمولی این روزها میان کاربران بسیار اهمیت پیدا کرده است. با ما همراه باشید تا در این مقاله مقایسه فست شارژ با شارژ معمولی را انجام دهیم.
باتری ها از نظر شارژ به دو دسته معمولی و فست تقسیم می شوند پس شارژ ها هم دو نوع دارند :
- شارژ فست
- شارژ معمولی
چه فرقی میان شارژ سریع و شارژ معمولی است ؟ ما اینجا هستیم تا برای شما تفاوت های میان این دو را بررسی کنیم.
تفاوت میان فست شارژ و شارژ معمولی
تا چند سال قبل تمامی گوشی ها با سرعت معمولی شارژ می شدند و مردم اطلاعی از فست شارژ نداشتند. اما شرکت کوالکام با ابداع فست شارژ این فناوری را وارد بازار کرد. به طور معمول، شارژ معمولی یک جریان کافی و ثابتی را وارد باتری گوشی موبایل می کند. به این حالت سرعت شارژ معمولی می گویند. اما شارژ فست برای تامین سریع تر برق از منبع تغذیه طراحی شده است تا باتری موبایل را با بیشترین سرعتی که پشتیبانی می شود به شارژ برساند. نام دیگر شارژ سریع شارژ توربو است.
عملکرد فست شارژ به شکل زیر است :
- شارژ 0 تا 50 درصد را به سریع ترین شکل ممکن شارژ می کند و حتی ممکن است در سی دقیقه به 50 درصد برساند.
- از 50 تا 80 درصد را با سرعت پایینتری شارژ می کند اما بازهم از شارژ معمولی بهتر است.
- از 80 تا 100 درصد را با سرعت شارژ معمولی شارژ می کند.
علت روند کند شدن این سرعت در فست شارژ
باتری گوشی ها لیتیومی هستند. ظرفیت هر باتری بر اساس میلی آمپر مشخص می شود و معمولا نسبت به خود توان و ظرفیت خاصی دارند. اگر ولتاژ بالاتر باشد گوشی سریع تر شارژ می شود اما ولتاژ بالای کنترل نشده خطرناک است. این عمل گاها موجب انفجار باتری می شود. جریان و ولتاژ موبایل توسط یک تراشه کنترل می شود که به آن IC گفته می شود. کار این تراشه جریان کلی برق از خارج و داخل باتری می باشد. گوشی موبایل های هوشمند زمانی که ولتاژ به یک حد بالایی رسید، با ارسال سیگنال به شارژ سریع دمای گوشی را کاهش می دهد و ولتاژ سرعت کاهش می باید همین کار باعث روند کند شدن در شارژ بالا می شود و به باتری گوشی عمر طولانی تری می دهد.
بررسی مزایا و معایب شارژ فست و معمولی
مزایای فست شارژ
- امروزه با تمام دغدغه ها و مشکلات زمان، شارژ سریع به شما کمک می کند تا گوشی خود را در مدت زمان کوتاه تری شارژ کنید. همچنین اگر عجله هم داشت باشید این فناوری به شما کمک می کند تا در وقت خود صرفه جویی کنید.
- همانطور که در متن بالاتر هم گفتیم، در گوشی های هوشمند با وجود سیستم کنترل کننده ولتاژ، شارژ سریع به شما کمک می کند تا در شارژ بالا به باتری و اجزای داخلی گوشی آسیبی وارد نشود.
- اگر گوشی شما قابلیت Fast Charge دارد پس می توانید به راحتی از قسمت تنظیمات خود برای مواقعی که وقت کافی برای شارژ کردن گوشی دارید قابلیت شارژ معمولی را روشن کنید و لذت ببرید. این کار به گوشی شما کمک می کند تا هم عمر طولانی تری داشته باشد و همچنن از آسیب های احتمالی به اجزای گوشی جلوگیری کند.
معایب فست شارژ
- شرکت های تولیدکننده گوشی موبایل، تمام گوشی ها را با این قابلیت طراحی نکرده است به همین علت تمام گوشی ها از Fast Charge پشتیبانی نمی کنند.
- با وجود فناوری کنترل کننده شارژ در گوشی ها، اگر باتری شما خراب باشد این سیگنال را دریافت نمی کند، در نتیجه هنگام شارژ سریع آسیب بیشتری به باتری وارد می شود.
مزایای شارژ معمولی
- در شارژ معمولی، ولتاژ ثابتی برای گوشی نیاز است. به همین خاطر گوشی با ولتاژ پایین تری شارژ می شود و دمای موبایل را بالا نمی برد.
- طول عمر باتری را افزایش می دهد.
معایب شارژ معمولی
- گوشی هایی که با شارژ معمولی جریان دارند برای کاربرانی که از گوشی زیاد استفاده می کنند، مناسب نیست. چون باید ساعات بیشتری را برای فول شارژ شدن منتظر باشند.
سخن آخر
بطور خلاصه شارژ فست مزایای بیشتری نسبت به معایب خود دارد. امروزه اکثرا گوشی ها فناوری فست دارند و همینطور برند های متفاوت سازنده گوشی از این فناوری پرطرفدار در تمام گوشی های جدید خود استفاه می کنند. برای شارژ گوشی خود که از این قابلیت پشتیبانی می کند باید یک شارژر فست که شامل آداپتور ( کلگی ) و کابل است باید تهیه کنید. همکاران محترم در هر جای ایران که باشید می توانید با خرید از سایت دیجی پخش محصولات مورد نیاز خود را درب فروشگاه خود تحویل بگیرید.
- Mahshid Rahimi
- 17 اردیبهشت 1401
- 247 بازدید